Jak by vypadala evropská unie, kdyby Němci vyhráli válku

Úvaha o alternativním politickém vývoji v Evropě a o tom, jestli by němečtí lídři prosazovali stejnou politiku jako nyní      

Kdyby se Rusům, Američanům a dalším nepodařilo v pětačtyřicátém zvítězit, možná by 50. léta byla ve znamení studené válce ne nepodobnému příměří. Německo by se pravděpodobně táhlo na východě k Volze a v západní části Evropy by bylo přítomné prostřednictvím protektorátů s loutkovými vládami. Britové by pravděpodobně udrželi své ostrovy a stejně tak severní Afriku, na kterou již Němci neměli sílu. Na všem území by panoval tuhý autokratický režim podporovaný silnou policií.

Němec Helmut Kohl narozený v roce 1930 by měl koncem 50. let ten správný věk, aby vážně přemýšlel, jak realizovat svoje politické úvahy směřující k demokratické Evropě (Bundesland Europa - BLE). Vrcholem jeho politické kariéry by bylo uzavření maastrichtské smlouvy v roce 1992. Bylo to těžké, ale nemohl jinak; celý život byl přesvědčen, že taková smlouva musí být uzavřena, a dosáhl toho i přes odpor tehdejšího nacionalistického režimu v Německu. Dříve, než se v roce 1998 vzdal veřejných funkcí, našel si svého následníka, resp. následovnici.

Němka Angela Kasner narozená v roce 1954 by pravděpodobně vstoupila do Freie Deutsche Jugend, která by ovšem měla jiný politický směr, snad aby si nekomplikovala přístup ke vzdělání. V roce 2005 by po přerušení vládou jakéhosi Strudla razantně obnovila vládu své konzervativní strany a v rekordním čase by si dokázala splnit svůj politický sen: v roce 2007 by prosadila podpis smlouvy později známé jako smlouva z Lisabonu, která by nejenže razantně prohloubila zásady svobody a spolupráce dohodnuté již v Maastrichtu, ale vedla by i k pádu autoritativního režimu v Německu, opuštění okupovaných území na východě a svobodným volbám v celé Evropě. Mezi Německem a Spojenými státy by vznikla těsná politická vazba a byly by vybudovány produktovody ze Sibiře až do Německa a dodávky z východu by byly poctivě placeny. Podřízené národy by byly zbaveny povinnosti platit za vojenskou ochranu a mohly by vytvořit vlastní armády, samozřejmě podléhající jednotnému velení.

Bylo by povoleno zavedení elektronické komunikace v rozsahu neodporujícím předpisům BLE.

Za nacistickou minulostí by byla k nadšení všech národů BLE udělána               .

To je ale blábol, že? Nebo není?

A jak by to teda bylo?

Autor: Radomír Mikeska | úterý 23.12.2014 14:30 | karma článku: 13,01 | přečteno: 1151x
  • Další články autora

Radomír Mikeska

Kdo to je, ta Merkelová?

5.2.2015 v 14:45 | Karma: 21,65

Radomír Mikeska

Koalice se dohodla na kurzarbeitu

21.10.2014 v 12:50 | Karma: 9,95

Radomír Mikeska

Konfigurátor na hlavu

31.12.2013 v 7:30 | Karma: 7,14

Radomír Mikeska

Tváře lesa

20.5.2012 v 20:00 | Karma: 12,02
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
živnostník, snílek