Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

31. 10. 2009 14:42
pro zopakovani

Clánek Lisabonské smlouvy říká, že Němci, Rakušané... si mohou dělat nároky na vrácení majetku v případě, že byli diskriminováni. Tím, že paní Bobošíková kvůli tomu smlouvu odmítá, v podstatě přiznává, že jsme Němce opravdu diskriminovali.

Skutečnost je jiná. Benešovy dekrety nediskriminovaly podle národnosti, ale podle toho, zda konkrétní člověk spolupracoval či nespolupracoval s hitlerovskou říší. Němci, kteří mohli doložit svůj anti-fašistický postoj, popř. to že byli nacistickým režimem šikanováni, nebo žili ve smíšeném manželství, měli rovná práva jako Češi. To, že se tato pravidla při provádění nedodržovala a že se stalo mnoho přehmatů a zločinů, to je bohužel pravda.

Tyto zločiny by měli být vyšetřeny a souhlasím s tím, aby těmto Němcům, kteří byli vyhnání V ROZPORU s dekrety, aby jim byl majetek vrácen. Jedině TITO totiž mají později u soudu oprávněnou šanci. Tím, že se paní Bobošíková snaží za každou cenu tuto nápravu odvrátit vlastně dokazuje, že máme černé svědomí.

0 0
možnosti
U

u.d.o.

31. 10. 2009 21:56
Re: pro zopakovani

90% němcu vědomně spolupracovalo s němci(jinak to snad ani nešlo) tak jaké přehmaty jedině zastřeli za velezradu.

0 0
možnosti
K

kion1111

30. 10. 2009 10:10
Karma

R^

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

29. 10. 2009 10:05
To je hrozný blábol

1) Lisabon nemůže nikdy sahat do minulosti, tak jako žádná mezinárodní smlouva

2) Lisabonská smlouva se týká evropského práva=žádných majetkových vztahů, současných natož minulých

3)Poslechněte si ten projev pořádně a celý, pak v něm uslyšíte možná něco, co jste nečekal.

0 0
možnosti
TJ

Tomáš16

29. 10. 2009 12:28
Causa Apostolides

Causa Apostolides jasně ukázala, že s tou ne-retroaktivitou to není tak žhavé. Zkrátka - když se chce, tak to jde. O majetek jde totiž vždy až v první řadě.

0 0
možnosti
JW

georges

27. 10. 2009 23:36
Pravda o majetkovém vyrovnání a reparacích

Nestačím se divit,co se tu píše za bludy.ČSR sice vyčíslila své nároky,ale nebyla Vítěznou mocností.Ty určily výši reparací.Německo neplatilo penězi,ale především technologiemi,zařízením podniků a pod.To se dělo.Úplnému splacení de facto zabránil Beneš,který začal po válce znárodňovat velké podniky a to i s majetkovou zahraniční účastí.Takže především GB je zarazila.To se vleklo do r.1973,kdy na základě smlouvy ČSSR-SRN jsme uznaly SRN,což byla podmínka k otevření cesty k měnovému zlatu a současně jsme se VZDALI DALŠÍCH MAJETKOVÝCH NÁROKŮ VŮČI SRN.Vláda SRN pak odškodnila sud. němce na území SRN,nikoliv NDR.GB pak uvolnili pro ČSSR měnové zlato,které už stejně nemáme,neb ho Tošenovský potichoučku prodal.Problém je ,že Německo splatilo podstatnou část reparací,takže sudetoněmecký majetek je jaksi v luftu.Zdroj Min.finanací ČR

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 10. 2009 14:44
Re: Pravda o majetkovém vyrovnání a reparacích

X PresneX

Odskodneni je zalezitost mezi Nemci a Nemeckem. Konecne to nekdo rekl. A sudetsti nemci uz nahradu dostali. Takze mohou zazalovat jen vlastni zem.

0 0
možnosti
J

jm0

27. 10. 2009 17:04
takže Sudeťáci a Bavoři, spíš nekámoši, v tom určitě mají je

.. tady bych si dovolil zopakovat: "Kdysi jsem sedával vedle Berndta Posselta v lavici jako pozorovatel v

EP. Jeho postoj je docela sofistikovaný. Ať už budou benešovy dekrety

zrušeny (...) nebo ne, jsou jeho právníci po přijetí LS, tehdy

tedy ještě EU ústavy připraveni vést řadu individuálních i kolektivních

žalob u Evropského soudu pro diskriminaci ...". protože nemám ty jejich .. kdovíco .. abych mohl zadat víc příspěvků do diskuse, a do 1 příspěvku se nevejdu, najděte si sami takto začínající text googlem. kupříkladu v diskusi http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/lisabon-klaus-vlade-garance-neda-rekl-jakl_143000_diskuze.html .. je to jednoduchý: budete platit. všichni. i já.

0 0
možnosti
JB

Dabi

27. 10. 2009 17:00
Vážený,

zbytečně strašíte , fašistické mocnosti (Německo, ale i Maďarsko) doposud nespltily válečné reparace a Československo ani ČR se jich nikdy nezřekla, takže jen ať si začnou s vaplácením, nemůžeme na tom prodělat.

0 0
možnosti
JW

georges

27. 10. 2009 22:22
Re: Vážený,

Proč lžete?To neznáte smlouvu SRN-ČSSR z r.1973?

0 0
možnosti
JZ

Pribinacek

27. 10. 2009 16:48
Dávám obrovskou karmu,

díky za názor, který se dnes tak často neobjevuje.

0 0
možnosti
O

oooo

27. 10. 2009 15:43
SOUHLAS

Naprosto souhlasím s autorem  a s prezidentem. Po vyjádření maďarského státního (!) představitele a představitelů sudet. landsmanšaftu snad jen lidé slepí by si mohli myslet, že Benešovy dekrety nejsou Lisabonskou smlouvou ohroženy. Pan Klaus (proti všem) šlápl sudeťákům na kuří oko. Proti všem - myslím - proti našim vlezdoprdelkovským politikům. Lidem - narozdíl od politiků, je jasné, že pan Klaus hájí naše národní zájmy - to prokázal improvizovaný průzkum veřejného mínění na TV-Prima, kde s Klausem souhlasilo 91% hlasujících. Toho by se měli politici držet - nikdo jim ve volbách nedal mandát, aby dobrovolně okleštili naši suverenitu a nechali sudeťáky a Maďary přepisovat dějiny. Když už nevyhlásili referendum, tak ať aspoň udělají vše pro to, aby vyjednali naší zemi co nejlepší a nejbezpečnější podmínky - každá sebevědomá země to udělala a dělá. Žádný časový nátlak tu nehraje roli - jde o smlouvu na celá desetiletí, proto je bezvýznamné, jestli to ještě bude trvat týden, nebo rok.

0 0
možnosti
BVČ

Bývalý volič ČSSD

27. 10. 2009 14:45
Vidím, že revanšistům pod tímhle článkem praská žilka.

0 0
možnosti

želvaželva

27. 10. 2009 14:35
Moje prateta byla Češka

a vzala si Němce. Žila v Sudetech a po mnichovské dohodě tam zůstala, když měla za muže Němce, co měla dělat ? Manžel padl ve válce a po válce byla s dětmi odsunuta do Německa. První rok psala, že by chtěla dát dětem k Vánocům pastelky a že neví, zda si to bude moci dovolit. Třetí rok poslala pohled z rodinné dovolené na Mallorce a my jsme žili za ostnatým drátem...

Němci si tady už koupili kde co, i Škodovku. Vadí nám to ? Není sudetoněmecký strašák cosi zpozdilého ? Já myslím, že jde jen o zámiňku, že tady o sudetské Němce vůbec nejde, myslím, že jde o snahu nabourat integraci Evropy v akceschopný celek.

0 0
možnosti
H

hňup

27. 10. 2009 16:38
Re: Moje prateta byla Češka

synku, já taky umím lhát. ale před tebou musím smeknout. takhle lhát dokáže málokdo....

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
živnostník, snílek