Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

28. 2. 2010 6:06
Mnoho povyku pro nic,

už ve starém dobrém Římě byl oblíbený bonmot :  "Prvním atributem každé skutečné moci je její zneužívání". A k dnešku se změnilo jen to, že říkáme kompetence a nikoli moc.

Korupce tedy snaha o získání nějaké výhody za pomoci úplatku, daru, protislužby atd., je stará jako lidstvo samo, dokonce je známé "korupční chování" u některých zoologických společenství. Věru prastaré dědictví. Po celé dějiny korupce existovala, ačkoli byla vždy trestána, nebo alespoň haněna. V principu jde o porušení pravidel konkurenčního boje o faul. Bohužel právě demokracie se jeví  pro korupci jako správné skleníkové prostředí. Nedá mi než s autorem souhlasit v názoru na velmi obtížnou řešitelnost, tedy omezení korupce. Je to daň za demokracii. Naděje na skutečnou změnu je minimální. Co naplat??

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

26. 2. 2010 14:03
Hmmm:)

;-DDobrá a velmi čtitelná sci-fi;-D

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

26. 2. 2010 14:05
Re: Hmmm:)

autor bude zřejmě přerostlý anarchista......většina z toho do 30 vyroste. ;-D

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

26. 2. 2010 12:59
normální????

Uplácet, milý pane, není normální. Uplácet je zločin.

Vražda a loupež je taky zločin. A lidi to taky dělají, co je svět světem. Vražda, zločin, i uplácení se trestá. Z nějakého důvodu. Vy máte důvod tohle tolerovat?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 2. 2010 14:05
Re: normální????

Ale on ho netoleruje. Dokonce ani nijak nehodnotí. Prostě konstatuje, že korupce ("vyšší úrovně", tedy nikoliv penězi v obálce) je běžnou praxí. Co je běžnou praxí, tomu říkáme normální. Tak, jako je normální rozvod (před stoletím téměř vražda), třetina dětí narozených mimo manželství či kouření marjánky.

Ano, je to nehorázné. Ale je a bude to tak.  Protože za peníze v Praze dům. Nebo (jak řekl kdosi velmi chytrý): Úplatný jsme každý; závisí jen na výši úplatku (neříkejte, že vy ne - ještě vám nikdo nenabídl ten správný úplatek /a ten nemusí být ani v penězích či majetku/).

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

26. 2. 2010 12:56
komanč

myslel jsem, že takhle vymatlaní rudoši už vymřeli......ale člověk bývá v životě znova a znova překvapován ;-DRv

Skoro to vypadá, že v komunistických státech korupce prakticky neexistuje...;-D;-D;-D

Některému blogerovi, který v něčem nemá pravdu (což se stane občas každému z nás) stačí poradit, aby si o tom třeba něco přečetl....mám obavy, že Vám není aby rady, ani pomoci.X

0 0
možnosti
I

ivabublan

26. 2. 2010 12:59
Re: komanč

kdyby jste radsi vysvetlil, v cem dle vaseho subjektivniho nazoru autor plete...

0 0
možnosti
X

xs123

26. 2. 2010 12:24
Další kandidát na psychiatrii

Největší korupcí jsou zatíženy africké země a Haiti. Nejmenší korupce je v Dánsku. Proč je tady na blogu mezi muži vyššího středního věku tolik různých psychopatů?

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
živnostník, snílek